Asbest deskundige

Ons verhaal begon uit een diepe overtuiging om bij te dragen aan een veiligere leefomgeving voor iedereen.

Asbestdeskundigen

Betrouwbare Asbestdeskundige in België

Onze Missie

Welkom bij Asbest Checker, dé plek waar professionaliteit, klantgerichtheid en kwaliteit samenkomen om uw asbestattest op te maken.

Als jonge onderneming in Dilbeek hebben we sinds onze oprichting in september 2022 intussen naam gemaakt als betrouwbare partner in asbestanalyse en -advies. Bij Asbest Checker geloven we in het bieden van meer dan alleen diensten; we bieden gemoedsrust.

Onze missie is eenvoudig: we streven ernaar de norm te zijn voor asbestattesten en onze klanten te voorzien van een kwalitatief asbestattest.

Asbestattest

Ons geldig asbestattest informeert kopers over de aanwezigheid van asbest in en rond gebouwen, hiermee bieden wij zowel koper als verkoper gemoedsrust bij vastgoedtransacties.

Waar u ook voor kiest, wij beloven betrouwbare en nauwkeurige resultaten om u te helpen de juiste beslissingen te nemen om uw omgeving veilig te houden.

Asbestanalyse

We bieden de keuze tussen professionele monstername door onze deskundigen of de doe-het-zelf asbesttestkit voor uw gemak. Ons erkend partner labo voert grondige labo-analyses uit om de aanwezigheid van asbest in materialen te bepalen.

Ons verhaal

Mijn naam is Feebe De Vis, en ik ben de trotse oprichtster van Asbest Checker.

In september 2022 heb ik deze onderneming opgericht met een duidelijk doel voor ogen: het leveren van kwalitatieve asbestattesten die voldoen aan de hoogste normen.

Mijn passie voor vastgoed en mijn vastberadenheid om bij te dragen aan veiligere leefomstandigheden hebben me gemotiveerd om deze onderneming te starten.

Wat onderscheidt Asbest Checker als asbest deskundige van de rest? 

  1. Professionalisme: We handelen met de hoogste mate van professionaliteit, zowel in onze dienstverlening als klantenservice. U kunt erop vertrouwen dat u met gecertificeerde asbestdeskundigen werkt.

  2. Klantgerichtheid: Onze klant staat centraal in alles wat we doen. We streven naar een uitstekende klantenservice en duidelijke communicatie gedurende het hele proces. Communication is key! 

  3. Kwalitatieve Certificaten: We zijn er trots op kwalitatieve asbestattesten te verstrekken die voldoen aan de opgelegde normen. U kunt erop vertrouwen dat uw certificaten betrouwbaar en nauwkeurig zijn.

Feebe De Vis
ontmoet de asbest checkers

Ons Team Asbestdeskundigen

Bij Asbest Checker hebben we een groeiend team van toegewijde asbestdeskundigen die samenwerken om uw behoeften te vervullen.

Onze experts hebben uitgebreide ervaring in de asbestindustrie en zijn volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Ze zetten zich in om ervoor te zorgen dat uw asbestattest correct wordt opgesteld.

Asbestportraits_3.jpg
Feebe De Vis

Zaakvoerster/ Asbestdeskundige Inventarisatie

Asbestportraits_87
Aurelie Defloo

Asbestdeskundige Inventarisatie

Asbestportraits_42.jpg
Genevieve Vander Roost

Asbestdeskundige Inventarisatie

asbestdeskundige
Dieter Adriaens

Asbestdeskundige Inventarisatie

Hoe word je asbestdeskundige?

De job van asbestdeskundige is er een met veel verantwoordelijkheid, gezien de risico’s die asbestvezels met zich meebrengen voor de gezondheid en het milieu. Hier zijn de stappen die je moet nemen om een gekwalificeerde asbestdeskundige te worden in Vlaanderen:

Stap 1: Onderwijs en Voorbereiding

Om te beginnen, moet je een degelijke basiskennis hebben in bouwmaterialen. Een diploma in technische studies of een gerelateerde discipline kan een uitstekende basis vormen. Start je zonder ervaring dan kan je een vrijwillige vooropleiding tot asbestdeskundige volgen, deze vinden fysiek of digitaal via webinars plaats. 

Een gemeende portie enthousiasme en leergierigheid zijn een must.

Stap 2: Opleiding en examen

Volg de verplichte theorie en praktijk opleiding tot asbestdeskundige inventarisatie. Deze opleidingen worden meestal aangeboden door erkende opleidingscentra en instellingen die voldoen aan de Vlaamse wetgeving. 

De opleiding duurt gemiddeld 3 volle dagen. Daarna dien je eerst te slagen voor het theoretisch examen en nadien voor het praktijkexamen. Tijdens het praktijkexamen wordt jouw materiaalherkenning en methode van staalname op de proef gesteld.

Stap 3: Praktijkervaring

Na het voltooien van je opleiding en het slagen voor beide examens, is het cruciaal om praktijkervaring op te doen onder toezicht van een ervaren asbestdeskundige.

Dit geeft je de kans om je kennis toe te passen in echte situaties en om vertrouwd te raken met de specifieke uitdagingen van het vak.

Stap 4: Certificering

Voor asbestdeskundigen in Vlaanderen is het verplicht om erkend te worden door een certificatieinstelling. Iedere asbestdeskundige heeft een persoonscertificaat nodig, dit wordt gelinkt aan je identiteitskaart.

Daarnaast moet je ook verplicht werken onder een procescertificaat van een reeds bestaande onderneming of vraag je dit zelf aan voor jouw onderneming.

Stap 5: Blijf Op De Hoogte

Het werken als asbestdeskundige vereist voortdurende bijscholing en het op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en regelgeving op het gebied van asbest.

Dit zorgt ervoor dat je altijd de meest actuele kennis hebt om veiligheid te waarborgen.

Stap 6: Start Je Carrière

Na het behalen van je certificering en het verkrijgen van de nodige ervaring, ben je klaar om je carrière als asbestdeskundige te beginnen. Dit kan betrekking hebben op het uitvoeren van asbestinventarisaties, het opstellen van beheersplannen, en het adviseren over veilige verwijdering en sanering.

Het worden van een asbestdeskundige in Vlaanderen vereist toewijding, kennis en naleving van strikte normen en regelgeving. Het is echter een waardevol beroep dat bijdraagt aan de veiligheid van de samenleving en het milieu door het beheren van de risico’s die asbest met zich meebrengt.

Asbestdeskundige bij Asbest Checker

Onze asbestdeskundigen hebben niet alleen de verplichte opleidingen en examens met succes afgerond, maar ze hebben ook een intensieve interne praktijkgerichte training ondergaan. Dit stelt hen in staat om met vertrouwen en expertise de uitdagingen van asbestherkenning en -inventarisatie aan te gaan.

Bij Asbest Checker geloven we in voortdurende groei en verbetering. Daarom volgt elke asbestdeskundige jaarlijks uitgebreide bijscholing om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de asbestindustrie. We begrijpen dat kennis de sleutel is tot veiligheid, en we zijn vastbesloten om altijd de best mogelijke service te bieden aan onze klanten.

Wat ons echt onderscheidt, is onze teamspirit. Intern worden  bevindingen gedeeld en toetsen we voortdurend informatie tussen onze asbestdeskundigen. Dit bevordert niet alleen de collectieve kennis, maar zorgt er ook voor dat we altijd de meest actuele inzichten en beste praktijken toepassen. Bij Asbest Checker ben je nooit alleen, want we geloven in teamwork en samenwerking om de hoogste normen te handhaven.

Kortom, bij Asbest Checker ben je in de handen van professionals die streven naar voortdurende groei, kennisdeling en toewijding aan uw veiligheid en gemoedsrust.

Wat is een asbestdeskundige inventarisatie?

Een asbestdeskundige inventarisatie voert grondige inspecties uit om de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in gebouwen of constructies te identificeren. Ze nemen monsters indien nodig voor laboratoriumtesten. En stellen op basis van de inspectie een asbestattest op. 

Asbestdeskundigen spelen een cruciale rol bij het identificeren en beheren van asbestrisico’s om de gezondheid en veiligheid van mensen te beschermen. Ze zijn goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de asbestindustrie en dragen bij aan het veilig beheren en verwijderen van asbesthoudende materialen.

Starten als asbestdeskundige?

Heb jij de opleiding tot asbestdeskundige Inventarisatie achter de rug en sta je te popelen om nu zelf asbestattesten op te maken? Heb je zin om te starten als asbestdeskundige en deel uit te maken van een ondersteunend team?

Bij ons kom je in een dynamisch team terecht waarin je de nodige administratieve en praktijkgerichte ondersteuning kan vinden.  

Asbestattest

Vraag vandaag jouw asbestattest aan

Vraag vandaag jouw offerte aan en ontvang ze binnen de 24 uur in je mailbox.